A Ricoh immar hetedszer lett a vilag legetikusabb vallalata
16.03.2016

A Ricoh immár hetedszer lett a világ legetikusabb vállalata

2016. március 16., TokióA Ricoh Company Ltd. bejelentette, hogy az etikus üzleti gyakorlat normáit meghatározó globális Ethisphere Institute szerint 2016-ban a világ legetikusabb vállalata lett.
Idén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját az Ethisphere és vele együtt A Világ Legetikusabb Vállalatai minősítés, amely azokat a cégeket ismeri el, melyek összehangolják az elvet a cselekedettel, fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy megbízható részei legyenek az üzleti ökoszisztémának, és mindezek által képesek alakítani a jövő ipari normáit, a legjobb gyakorlatot mutatva a vállalatok számára. 

A Ricoh hetedik alkalommal érdemelte ki ezt az elismerést, ami hangsúlyozza erős elkötelezettségét a vezető üzleti etikai irányzatok és gyakorlatok iránt, így biztosítva hosszú távon fenntartható értékeket ügyfeleinek, dolgozóinak, szállítóinak, szabályozó testületeinek és befektetőinek.   

“Globális vállalatként a becsületes és tisztességes üzletvitel értékei mentén végezzük munkánkat, ezért nyertük el ismételten az Ethisphere Institute ’A Világ Legetikusabb Vállalata’ díját” – mondta Donna Venable, a Ricoh Americas Corporation Humánerőforrásért felelős alelnöke. „Úgy vélem, ez az elismerés a jutalma annak a számtalan sikeres kezdeményezésnek, amelyet az elmúlt 80 év során globális technológiai vállalatként indítottunk útjára. Ezek a programok és az üzleti etika iránti elkötelezettség vállalati filozófiánk elengedhetetlen részét alkotják; ennek köszönhető, hogy a vállalatok egy olyan, megbízható partnerként tekintenek ránk, amely segítséget nyújt számukra az üzleti információk megőrzésében, átalakításában és kezelésében – napjaink dinamikus munkakörnyezeteiben is.”  

"Az Ethisphere folyamatosan újraértékeli és méri az üzleti magatartási sztenderdeket. Azok a vállalatok, amelyek vezető szerepet játszanak az olyan sztenderdekben, mint a vállalati állampolgárság, a tisztesség, vagy a transzparencia, értékesebbek a befektetők, a közösségek, az ügyfelek és a munkavállalók szemében, amely szilárd, fenntartható üzleti előnyt jelent” – mondta Timothy Erblich, az Ethisphere ügyvezető igazgatója. „Gratulálunk mindenkinek a Ricoh-nál A Világ Legetikusabb Vállalata elismerésért”.  

Elbírálás és pontozás A Világ Legetikusabb Vállalata cím kiadását megelőző értékelés az Ethisphere Institute Ethics Quotient™ (EQ) rendszerén alapul, amelyet többéves kutatás során fejlesztettek ki, az Ethisphere Methodology Advisory Panel szakértő tanácsadói pedig tovább vizsgáltak és pontosítottak. Az EQ objektív, következetes és szabványosított értékelést nyújt a vállalat teljesítménye szempontjából. Az összegyűjtött információ inkább egy átfogó mintát biztosít a fő kompetenciákhoz, és nem olyan konkrét elemeket vizsgál, mint például a vállalatirányítás, az üzleti kockázat, a fenntarthatóság, vagy a teljesítmény. 

A pontozás négy fő kategória értékelésével történik: üzleti etika és törvényi megfelelés (35%), vállalati állampolgárság és felelősség (20%), etigka kultúra (20%), vállalatvezetés (15%) és iparági szerep, innováció és hírnév (10%). 

Díjazottak  A Világ Legetikusabb Vállalatai 2016 elismerésben részesülő cégek teljes listája itt található: http://worldsmostethicalcompanies.ethisphere.com/honorees/.

| A Ricoh-ról |

A Ricoh integrált digitális szolgáltatások, valamint a nyomtatási- és képalkotási megoldások egyik vezető szolgáltatója. Célunk a munkahelyek és a munkaterületek digitális átalakulását és az üzleti teljesítmény optimalizálását támogatni.

A tokiói székhelyű Ricoh cégcsoport működése globálisan mintegy 200 országban és régióban ér el ügyfeleket, 85 éves történelme során összegyűjtött tudással, technológiákkal és szervezeti képességekkel támogatva őket. A 2023 márciusával zárult pénzügyi évben a Ricoh Group árbevétele 2 134 milliárd jen (kb. 16 milliárd USD) volt.

A Ricoh küldetése és jövőképe, hogy a munkahelyi folyamatok megértésével és átalakításával képessé tegyük az egyéneket arra, hogy a munka által találják meg a kiteljesedést, hogy felszabadíthassuk a bennük rejlő potenciált és kreativitást a fenntartható jövő megvalósítása érdekében. 

További információért kérjük, látogasson el a www.ricoh.com weboldalra.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Minden jog fenntartva. A tartalomban felmerülő márkanevek és a védjegyek a jogszerűen bejegyzett tulajdonosok korlátlan tulajdonát képezik.

Kérdés esetén kérjük forduljon kollégánkhoz:

RICOH Hungary Kft.

Fekete Gábor

E-Mail: gfekete@ricoh.at

Mobil: +43 664 80 464 2455