A Ricoh uj orszakot nyit az oktatasban
01.06.2016

A Ricoh új korszakot nyit az oktatásban

A Debreceni Egyetem két tanintézményében – ezek a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája, valamint az Agrártudományi kampusz - Uniós finanszírozással valósult meg egy-egy olyan, az országban egyedülálló okos osztályterem, amelyek úttörő módon új utakat nyitnak meg a hazai oktatási módszertanok előtt.

A Ricoh Hungary Kft és a Debreceni Egyetem között létrejött együttműködés két pillérből áll. Az egyik az oktatási intézményekben dolgozók felé irányuló tudás-transzfer, amely rávilágít a „másképp tanítás” új elképzeléseire, és amelynek keretében a pedagógusok elsajátítják azokat az új módszereket, amelyek illeszkednek az interaktív osztálytermek technológiáihoz. Ezek az oktatások nemcsak arra teszik képessé őket, hogy munkájuk során teljes körűen kihasználják a Ricoh eszközeiben rejlő lehetőségeket, hanem arra is, hogy a folyton változó technológia tudatos alkalmazásával még személyesebbé, interaktívabbá és rugalmasabbá tegyék a tanórákat és az oktatást. 

Az együttműködés másik pillérét az okos osztálytermek teljes körű kialakítása jelentette. Az osztálytermek berendezéseinek birtokba vételével a gyerekek 5 különböző munkaállomáson, teljesen interaktív módon, a legújabb technológiák felhasználásával sajátíthatják el a Ricoh Hungary és a helyi pedagógusok közös munkájával összeállított tananyagot.

Az okos osztálytermek technikai berendezését az alábbi eszközök alkotják:

Interaktív Oktató Asztal (Interactive Learning Table) – Az 55 colos érintőkijelző köré 4-6 fős tanulócsoportok is összegyűlhetnek és vizuális, képalkotó tanulás segítségével bővíthetik tudásukat. A technológia és metodológia közötti szoros harmónia segítségével valódi tanulási élményben részesülhetnek. Az órai tananyagát az egyedi fejlesztésű Ricoh Learning Software megoldás segítségével kerül a képernyőre.

Interaktív Fekete tábla (Interactive Blackboard) - A hagyományos, „analóg” iskolai táblákat ötvözi az ultraközeli projektorok által nyújtott digitális lehetőségekkel. A táblákra kivetített képek interaktív módon módosíthatók, kijelölhetők vagy épp befejezhetők, kiegészíthetők. A felhasználási lehetőségeknek csak a képzelet szab határt…

Ricoh Smart-Presenter – Lehetővé teszi például, hogy egy saját eszközön készített prezentáció internetkapcsolat, vagy drága szoftveres megoldások nélkül megosztható legyen további okos eszközök képernyőjén, a hallgatóság személyes jegyzeteket is írhat a prezentációra, amely digitálisan elérhetővé tehető mások számára is. Sőt, a prezentáció akár egy projektorral is megosztható további szoftver telepítése nélkül. 

Videó Oktató Könyv - A Videó Oktató Könyv alternatív tanulási lehetőségeket kínál. A Ricoh Learning Services többféle formátumú videó tanulói könyvet kínál további füzetekkel vagy akár nélkülük. A videó fájlokat korlátlanul le lehet játszani, ugyanis a könyvek újratölthetők. Amikor egyéni tanulásra van szükség saját szabadidőben, otthon, eszköztől függetlenül, akkor a Videó Oktató Könyv az ideális eszköz.

„A technológia évtizedében élünk, a jövőbeli fejlődés, megjósolhatatlan, így magasabb szinten kell megértenünk az oktatást és annak jelentőségét. Gyermekeinknek és a fiataloknak ma már más képességekre van szükségük, mint amit a mai oktatásban nyújtunk nekik. Másképp tanulnak, másképpen szereznek információkat. A változás kézzelfogható és kétségtelen, hogy nagyfokú rugalmasság, kreativitás és innovativitás szükséges a tudás átadásához. A Debreceni Egyetemmel közösen megvalósított egyedülálló okos osztálytermek egy új korszakot nyitnak a hazai oktatásban, amelyekre a mai kor követelményeinek megfelelő, jövőbemutató oktatási módszertan építhető” – mondta Berzsenyi Judit, a Ricoh Hungary Kft. New Business and Solution Sales Manager-e.

| A Ricoh-ról |

A Ricoh integrált digitális szolgáltatások, valamint a nyomtatási- és képalkotási megoldások egyik vezető szolgáltatója. Célunk a munkahelyek és a munkaterületek digitális átalakulását és az üzleti teljesítmény optimalizálását támogatni.

A tokiói székhelyű Ricoh cégcsoport működése globálisan mintegy 200 országban és régióban ér el ügyfeleket, 85 éves történelme során összegyűjtött tudással, technológiákkal és szervezeti képességekkel támogatva őket. A 2023 márciusával zárult pénzügyi évben a Ricoh Group árbevétele 2 134 milliárd jen (kb. 16 milliárd USD) volt.

A Ricoh küldetése és jövőképe, hogy a munkahelyi folyamatok megértésével és átalakításával képessé tegyük az egyéneket arra, hogy a munka által találják meg a kiteljesedést, hogy felszabadíthassuk a bennük rejlő potenciált és kreativitást a fenntartható jövő megvalósítása érdekében. 

További információért kérjük, látogasson el a www.ricoh.com weboldalra.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Minden jog fenntartva. A tartalomban felmerülő márkanevek és a védjegyek a jogszerűen bejegyzett tulajdonosok korlátlan tulajdonát képezik.

Kérdés esetén kérjük forduljon kollégánkhoz:

RICOH Hungary Kft.

Fekete Gábor

E-Mail: gfekete@ricoh.at

Mobil: +43 664 80 464 2455