ways managed print and automation services can help you create a sustainable print infrastructure

6 lehetőség, hogyan segítenek a felügyelt nyomtatási és automatizálási szolgáltatások fenntartható nyomtatási infrastruktúrát létrehozni

image

Az IT és operatív részlegek többségén egyre növekszik a nyomás a környezetvédelmi, társadalmi és irányítási (ESG) célok teljesítése kapcsán. az egyik fókuszterület a munkahelyek szén-dioxid-semlegessé tétele és a nettó nulla kibocsátás elérése. Az ESG átalakulás felgyorsítása érdekében kiváló lehetőség adódik arra, hogy javulást érjünk el egy olyan területen, amelyet néha figyelmen kívül hagyunk: a fenntartható irodai nyomtatásban.

Az ESG célok teljesítésére irányuló elvárások és az elérésükhöz szükséges gyakorlati lépések közötti szakadék áthidalása érdekében az IT- és létesítményvezetők egyre inkább a beszállítók felé fordítják figyelmüket. Az ilyen szervezetekkel való együttműködés révén a különböző méretű vállalatok a legújabb, leginkább környezetbarát nyomtatási eszközök előnyeit élvezhetik, és betekintést nyerhetnek nyomtatási infrastruktúrájukba, hogy még fenntarthatóbb nyomtatási környezetet alakíthassanak ki.

Hogyan járulhatnak hozzá a felügyelt nyomtatási és automatizálási szolgáltatások egy fenntarthatóbb nyomtatási infrastruktúrához az Ön szervezeténél?

image

1. Felhőalapú nyomtatási infrastruktúra és elemzések

A felügyelt nyomtatási és automatizálási szolgáltatások a felhőalapú technológia és a fejlett szoftverek használatával csökkentik a papírpazarlást és az energiafogyasztást. A fejlett elemzések segítenek azonosítani a túl- vagy alulhasznált nyomtatókat, hogy maximalizálni lehessen a nyomtatóflotta hatékonyságát. Egyes szolgáltatók részletes fogyasztási jelentéseket kínálnak, amelyek lehetővé teszik a környezetbarátabb nyomtatási irányelvek bevezetését. A rendszeres szoftverfrissítések és a prediktív karbantartás kiváló állapotban tartja nyomtatóit, ami még inkább hozzájárul a fenntarthatósághoz.

2. Automatizált, digitális munkafolyamatok

A The World Counts adatai szerint a papírhulladék az üzleti hulladékok csaknem felét teszi ki. A modern nyomtatók szkennelési funkciókkal segítik a vállalatát a papírfelhasználás csökkentésében, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a papíralapú dokumentumokat digitális fájlokká alakítsák át. Ezeket a fájlokat azután a felhőben automatizált munkafolyamatokba lehet integrálni. A multifunkciós nyomtatók (MFP-k) nemcsak nyomtatók, hanem kaput nyitnak a digitális átalakulás felé. A felügyelt nyomtatási és automatizálási szolgáltatások létfontosságú szerepet játszanak abban, hogy irodái fejlett, felhőkapcsolattal rendelkező nyomtatókkal legyenek felszerelve, amelyek hatékony és fenntartható nyomtatási infrastruktúráról gondoskodnak. A felhasználók dönthetnek úgy, hogy a papíralapú dokumentumokat beszkennelik, majd szerkeszthető és digitálisan kereshető formátumúra konvertálják, amivel csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást és a nyomtatási költségeket. Nyomtatáskor nagyon fontos, hogy a szoftverek és szolgáltatások lehetővé tegyék az intelligens és fenntartható nyomtatási irányelvek alkalmazását. Például azt, hogy Microsoft Outlookból alapértelmezetten fekete-fehér és kétoldalas legyen a nyomtatás.

3. Energiafelhasználás

Ahogyan fejlődik a technológia, úgy fejlődnek az irodai nyomtatók képességei és hatékonysága is. A régebbi nyomtatómodellek kevésbé energiahatékonyak, ami működés közben és készenléti üzemmódban szükségtelen szén-dioxid-kibocsátást eredményez. Ha alacsony teljes energiafelhasználás (TEC) értékkel és energiatakarékos funkciókkal rendelkező nyomtatókat választ, Ön is fenntarthatóbbá teheti nyomtatási infrastruktúráját. Az infrastruktúra kialakításakor fontos figyelembe venni a nyomtatók fenntarthatóságát. Ennek egyik lehetősége a nyomtatók TE értékeinek vizsgálata a további energiatakarékossági funkciók és a fenntarthatóságra koncentráló szolgáltatások mellett.

Az újabb generációs nyomtatók, mint például az IM-C termékcsaládunk, előrelépést jelent az energiahatékonyság terén. Az iparág legjobb TEC értékének köszönhetően az új termékcsaládunk jól példázza, hogyan képes javítani a teljesítményt és csökkenteni egy vállalat környezeti hatását a modern nyomtatási technológia.

4. Készülékek gyártása

Az irodai nyomtatók gyártása elkerülhetetlenül jelentős anyaghasználattal jár, ideértve a műanyagokat és a csomagolást. A felelős életciklus-kezelési gyakorlatok szerint gyártott nyomtatók jelentősen hozzájárulhatnak a vállalat fenntarthatósági erőfeszítéseihez.

A felügyelt nyomtatási és automatizálási szolgáltatások a speciális eszköz-életciklus-kezelés révén egyre inkább támogatják a körforgásos gazdaság elveit. Ez a kezdeti telepítéstől és konfigurálástól kezdve az életciklus végi visszavételig és újrahasznosításig mindent magában foglal. Egyes szolgáltatók a gyártás során még fogyasztást követően újrahasznosított műanyagokat is felhasználnak, hogy csökkentsék az egyszer használatos műanyagtól való függőséget.
Például az új IM-C termékcsaládunk új normákat határoz meg a fenntarthatóságban. A legalább 50%-ban fogyasztást követően újrahasznosított műanyagból készült, és az iparág legjobb energiahatékonyságával rendelkező készülékek a jelenleg elérhető legfenntarthatóbb nyomtatási megoldásokat kínálják.

5. Életciklus végi megfontolások

Az elektromos hulladékok, amelyek magukban foglalják az életciklusuk végére ért nyomtatókat és egyéb elektronikai cikkeket, egyre nagyobb globális problémát jelentenek. A Global E-waste Monitor 2020 szerint 2019-ben a világon 53,6 millió tonna e-hulladék keletkezett. Az előrejelzések szerint 2030-ra ez a szám megdöbbentő módon 74 millió tonnára fog nőni, ami 483 tengerjáró hajó súlyának felel meg.

Tekintettel ezekre a megdöbbentő statisztikákra, a fenntartható nyomtatás szempontjából kulcsfontosságú, hogy olyan szolgáltatót válasszunk, amely nagy hangsúlyt fektet az életciklus végi fenntarthatóságra. Keresse a „Zero Waste To Landfill” politikával rendelkező szolgáltatókat, például a RICOH Resource Smart Return Programot, hogy biztosítsa az életciklusuk végére ért nyomtatók, tonertartályok és kazetták felelősségteljes újrahasznosítását.

6. Szénegyensúly

Még a környezetvédelmi szempontból leginkább körültekintő szolgáltató sem tud teljesen fenntartható nyomtatást biztosítani anélkül, hogy ellensúlyozná a nyomtatói szénlábnyomát.

A RICOH szénegyensúlyban lévő szolgáltatása többek között minőségi szén-dioxid-kiegyenlítési projekteken keresztül segíti Önt a szénegyensúlyban lévő nyomtatás elérésében. Ezeket a projekteket partnerünk, a Climate Neutral Group hajtja végre, és biztosítja, hogy azok megfeleljenek a legmagasabb nemzetközi fenntarthatósági szabványoknak, beleértve a Gold és a Verified Carbon szabványokat is.

Döntsön bölcsen a fenntarthatóságért, és legyen a szakértelem a partnere!

A megfelelő szolgáltató kiválasztása kulcsfontosságú a fenntartható nyomtatási infrastruktúra megteremtésében. A Ricoh egy előremutató szolgáltató a felügyelt nyomtatási és automatizálási szolgáltatások terén, amelynek középpontjában a fenntarthatóság áll. A RICOH fenntarthatósági optimalizálási programon és aszénegyensúlyban lévő szolgáltatáson keresztül elkötelezett fenntarthatósági tanácsadókat biztosítunk, akik ellátják Önt azokkal az eszközökkel és ismeretekkel, amelyekkel folyamatosan nyomon követheti és csökkentheti szénlábnyomát.
 
A Ricoh-hoz hasonló fenntartható nyomtatási szolgáltatóval való együttműködéssel nem csak a felügyelt nyomtatási és automatizálási szolgáltatásokat veszi igénybe, hanem a szervezet fenntartható jövőjét is biztosítja.
Harald List

Harald List

Director EMEA Product & Services Management, Ricoh Europe